Wandelen over begraafplaatsen in Nederland

Over de groene zoden 2
Wandelen over begraafplaatsen in Nederland

Onlangs publiceerde Terebinth, de landelijke stichting die zich inzet voor beheer en behoud van begraafplaatsen, een bundel met 24 wandelingen over Nederlandse begraafplaatsen: deel 2 van de serie Over de groene zoden.

De coronapandemie zorgt ervoor dat iedereen noodgedwongen dichter bij huis blijft. Opvallend is dat steeds meer mensen tijdens een loop in eigen stad of dorp een rondje maken over een begraafplaats. Journalist John Jansen van Galen zei het afgelopen september zo in het Plusmagazine: ‘Een begraafplaats kan een verrassende plek voor een wandeling zijn. Met fraaie bomen, graven van beroemde mensen of gewoon als een plek voor een moment van rust en inkeer.’ Hij noemde twaalf begraafplaatsen in Nederland waar het goed wandelen is, zoals Sint Barbara in Amsterdam en Soestbergen in Utrecht.

Deze gids nodigt uit tot het maken van een wandeling over funeraire plekken in Nederland. Van het klassieke Soestbergen in Utrecht tot de karakteristieke  begraafplaats op de Cauberg tot de jonge begraafplaats in Almere en de stadsbegraafplaats St. Laurentius in Rotterdam. Elk verhaal bevat een sfeervolle beschrijving, prachtige foto’s en praktische informatie met wandelkaartjes.
Een aantal van deze wandelingen verscheen eerder in het tijdschrift Terebinth. De overige zijn speciaal voor deze bundel geschreven. Presentator­ en journalist Hella van der Wijst, bekend van haar tv-programma. De wandeling, schreef als wandel enthousiast een voorwoord dat iedereen aanmoedigt op pad te gaan.

Over de groene zoden is te bestellen via bureau@terebinth.nl. Het boek kost €19,45 euro (inclusief verzendkosten). Het boek is ook verkrijgbaar via Bol.com.

Over de groen zoden 2
Wandelen over begraafplaatsen in Nederland
Korrie Korevaart en Bartho Hendriksen (redactie)
Stichting Terebinth, Leiden
128 pagina’s, €14,95
Bestel via Bol.com

Algemene Begraafplaats Rockanje | Interview met Korrie Korevaart

Wandelen over begraafplaatsen meer in trek in coronatijd

‘Je steekt veel op over de geschiedenis en natuur’

Begraafplaatsen zijn niet alleen laatste rustplekken, het zijn vaak ook groene pareltjes met bijzondere bomen, planten en dieren. Mooie wandellocaties dus. Het boek ‘Over de groene zoden’ neemt mensen mee in wandelingen over 24 Nederlandse begraafplaatsen van de stichting Terebinth, waaronder de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Rockanje.

Luister naar het interview via onderstaande link: https://www.rijnmond.nl/…/Wandelen-over-begraafplaatsen…